Калєтнік, надуривши півсотні людей, оформив 15 гектарів у лісі під Києвом

Четвер, 21 серпня 2014, 12:54

Народний депутат від Компартії, колишній перший віце-спікер Верховної Ради Ігор Калєтнік оформив на свого 92-річного дідуся Василя Киргана ділянку площею 15 га, що знаходиться у лісі в м. Буча на Київщині.

Про це йдеться у сюжеті "СТБ-Вікна".

Спочатку Бучанська міськрада незаконно перевела ліс в категорію земель під житлову забудову. А далі по 10 соток роздали 50 людям, які нібито чекали в черзі і скористалися своїм конституційним правом – отримати землю.

Вони ж за безцінь нібито перепродали свої наділи Василеві Киргану. Сам дідусь, який мешкає на Вінниччині, сказав, що про землю в Бучі нічого не пам’ятає.

Реклама:

Частина людей свідомо взяла участь в афері, отримавши по $100.А дехто навіть не знав, що їм виділили землю. Так чи інакше, але усі вони втратили право на безкоштовне отримання ділянки від держави, оскільки їхнім правом вже скористалися.

Ділянка обнесена 8-метровим парканом. Варто зауважити, що новий власник захопив навіть проїжджі частини, яких тут було п’ять.

Цікаво, що буквально через дорогу від Калєтніка ділянки отримали і члени Апарату Верховної Ради, зокрема, голова Апарату парламенту Валентин Зайчук.

У серпні цього року суд за заявою прокуратури наклав арешт на ділянку, заборонив відчужувати її і будуватися на ній. Адвокатом Киргана у цій справі виступає Олександр Готин. Він же відстоює інтереси Компартії у суді про її заборону.

Наші гроші

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: