"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестори виходять з активів держав, які страждають від російських санкцій

Вівторок, 19 серпня 2014, 13:53

Інвестори прагнуть вийти з активів держав, економіки яких страждають від триваючого конфлікту навколо України, що вибиває з колії і без того ослаблені ринки.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Так, курси валют держав Центральної та Східної Європи, включаючи угорський форинт і польський злотий, знизилися до мінімальних за рік рівнів по відношенню до долара США.

Інвестори активно продають ці валюти, очікуючи, що заходи, введені Росією у відповідь на західні санкції, негативно позначаться на економіках європейських emerging markets.

Реклама:

Зведений індекс найбільших європейських компаній Stoxx Europe 600, що піднявся 10 червня до шестирічного максимуму, з цього моменту впав на 4,2%.

Раніше цього місяця Росія ввела заборону на один рік на імпорт м'яса, фруктів і овочів, молока і молочних продуктів з країн - членів Євросоюзу, США та інших країн, що підтримують санкції щодо Росії.

Зростаючий конфлікт між Росією і Заходом додає невизначеності на ринки, ослаблені низькими темпами економічного зростання в єврозоні, а також очікуваним посиленням кредитно-грошової політики Федеральною резервною системою.

Ринки стають все більш нервозними, і інвестори змушені коригувати свої портфелі з урахуванням більш невизначеного середовища.

Падіння цін активів поки не привернуло мисливців за вигідними угодами - це сигнал того, що багато інвесторів очікують погіршення ситуації в майбутньому, відзначають експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: