Революція 3D-друку в Україні: майбутнє вже сьогодні ®

Вівторок, 12 серпня 2014, 10:04

Нарешті світ готовий переступити рубіж, що визначає початок нової індустріальної революції. І як трендсеттер сучасності, 3D-друк не тільки змінить географію економіки всього світу, але й зможе вдихнути нове життя в старі індустріальні центри.

 

Сьогодні для гравців ринку 3D-друку відкриваються небачені раніше перспективи. Ще декілька років тому, тривимірним друком займалися лише захоплені технофіли, але останнім часом все більше компаній різних сфер застосовують передові технології у виробництві.

Причиною тому є можливість істотно заощадити фінансові та людські ресурси, а також індивідуальний підхід до кожного споживача.

Найпопулярніші сфери, де використовують 3D-друк - це:

Реклама:

• освіта;

• медицина;

• харчова промисловість;

• ювелірне мистецтво;

• архітектура;

• дизайн;

• космонавтика.

Крім виробничого обладнання, все більше виробників популяризують недорогі домашні 3D-принтери для масового споживача.

Перспективи розвитку 3D-принтінгу в Україні

За даними прогнозу компанії IDC, обсяг ринку 3D-друку у світі до 2017 року збільшиться в десять разів. Приріст в грошовому еквіваленті складе 59%, у кількісному - 29%. А до 2050 року, за даними експертів DHL, кожна сім'я, що проживає в країні розвиненого світу, використовуватиме тривимірний друк в домашніх умовах. Це означає, що надрукувати велосипед, меблі, посуд і аксесуар не буде проблемою для непрофесійних користувачів.

На вітчизняному ринку тільки формується попит. 3D-принтери вже з'явилися в українських інтернет-магазинах, де також реалізують матеріали для друку, надають послуги сканування та ін. Але, звичайно, тут є і свої труднощі: брак офіційних дилерів для більшості  виробників 3D-принтерів. На думку іноземних фахівців, український ринок істотно відстає в розвитку від європейського та американського через недолік інформації, а також нестачу кваліфікованих кадрів. Еволюція цього ринку відрізнятиметься від шляху, яким пройшли ринки Азії, Європи та Америки, а найважчим завданням, яке необхідно вирішити нашій системі освіти – є розробка нових підходів до вивчення технологій і реформат існуючої програми навчання.

На даний момент, в Україні з'являються не тільки нові гравці ринку, але також і заходи, що виконують освітню місію. Підтвердженням цьому є виставка-конференція 3D Print Conference Kiev, що відбудеться 5 вересня в НСК "Олімпійський". Захід збере разом професіоналів галузі та продемонструє перспективи розвитку українського ринку передових технологій.

Івент буде цікавий бізнесменам, які бачать перспективи застосування 3D-друку в своїй діяльності (зона конференції), умільцям, хто тестує свої творчі ідеї на 3D-принтері (зона майстер-класів), і всім бажаючим, хто хоче познайомитися з процесом 3D-друку і компаніями на ринку (зона виставки).

Незважаючи на те, що ринок 3D-друку в Україні поки перебуває на початковій стадії розвитку, немає сумнівів, що незабаром ми станемо свідками технологічного буму. Тому компанії, які застосовують 3D-друк вже сьогодні, в майбутньому опиняться на вершині підприємницького успіху.

Деталі на сайті: www.3dprintconf.com.ua

На правах реклами

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: