ExxonMobil продовжить співпрацю з Росією у сфері ПЕК

Неділя, 10 серпня 2014, 13:41

Компанія ExxonMobil планує продовжувати співпрацю з Росією з сфері ПЕК.

Про це повідомив президент компанії ExconMobil Russia Гленн Уоллер на церемонії початку розвідувального буріння свердловини "Університетська-1" в Карському морі, пише "Прайм".

Це спільний проект "Роснєфті" і ExxonMobil ".

"Наша співпраця довгострокова. Ми бачимо тут дуже великі перспективи і готові з вашого дозволу працювати і далі", - сказав він, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна.

Реклама:

Раніше глава російської держави заявив, що Росія дорожить співпрацею з компанією ЕxxonMobil.

"Компанія ЕxxonMobil наш давній надійний партнер. Ми дорожимо нашими відносинами", - сказав Путін.

Він висловив упевненість, що спільні проекти цих компаній підуть на користь національним економікам та сприятимуть зміцненню глобальної енергетичної ситуації, а також надходженню податків і створенню нових робочих місць.

Відкриваючи установку, президент РФ назвав цю подію черговим важливим кроком в освоєнні перспективних родовищ Арктики. Він зазначив унікальність проекту з точки зору застосованих технологій, обсягу геологорозвідки і спеціальних природоохоронних підприємств.

Президент компанії ExxonMobil Russia Гленн Уоллер і голова правління ВАТ "НК Роснефть Ігор Сечін брали участь в церемонії запуску безпосередньо в Карському морі.

Найпівнічніша свердловина Росії "Університетська-1" буде буритися в умовах відкритої води протягом бурового межледового сезону - з серпня по кінець жовтня.

Платформа West Alpha була спеціально додатково модернізована для роботи в особливих умовах північних морів, вона оснащена інноваційним комплексом контролю льодової обстановки і системою запобігання зіткнень з айсбергами.

Початок реалізації спільного проекту "Роснефти" з ExxonMobil в Карському морі Сечін раніше назвав найбільш значущою подією для компанії в 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: