Азаров переховує свої активи з Австрії на Віргінський офшор - ЗМІ

Вівторок, 8 липня 2014, 10:14

Біглий екс-прем’єр Микола Азаров, оголошений в розшук, виводить активи з поля зору правоохоронців.

Про це пише Вадим Стародубцев у "Діловій столиці".

Микола Азаров фігурує в кримінальних справах Генкпрокуратуи за фактами зловживання владою та розкрадання бюджетних коштів. Крім того, проти сім’ї Азарових відкрито кримінальну справу в Австрії, де зареєстровано декілька їхніх компаній. Частину з них вже переоформлено на офшори.

Навесні 2014 року змінила засновника компанія "Де Санктіс-Інвест".

Реклама:

Раніше її власником була австрійська фірма "De Sanctis Holding" юриста з Ліхтенштейну Рейнхарда Прокша, відомого зв’язком з "Межигір’ям" Віктора Януковича та іншими активами представників попередньої влади.

Новим власником "Де Санктіс-Інвесту" став офшор з Британських Віргінських островів "Karson Business Group".

"Де Санктіс-Інвест" до останнього часу володіла низкою підприємств в Україні. У тому числі Федорівським кар’єром (планував вести розробку Федорівського родовища апатито-ільменітових руд), компанією "Будгарант-2009" (за нею було закріплено ділянку площею 0,5 га в Києві), ТОВ "СП" АГ Сталь "(виробляє в Маріуполі сталевий штрипс).

Також змінився власник мажоритарного акціонера "азарівської" страхової компанії "Амальтея" - ТОВ "Еквіталь".

Раніше власником "Еквіталю" була "дочка" австрійської фірми "Garda Handels und Beteiligungs" - ТОВ "Аккорд фінанси".

Однак після того, як у Австрії почалось переслідування місцевих активів Азарова, новим власником "Еквіталю" став Максим Вотченков - менеджер з групи Андрія Клюєва, який управляв страховою фірмою "Актив-фінанс".

Разом з тим структура власності та юридичний статус деяких активів Азарова залишилися без змін. Це стосується переважно тих компаній, які були оформлені на офшори від самого початку.

Наприклад, продовжує успішно працювати компанія Азарових "Тартус компані", яка влітку 2011 р. побудувала склад на 10 тис. т картоплі в Семиполках Київської області.

КартоплянийскладАзаровихуспішно функціонує і в2014 році. Втім, щез 2013р. "Тартус компані" була опосередковано оформлена на кіпрську фірму "Staydelor Investments", кінці якої губляться в екзотичних офшорних зонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!