Посол в ЄС пропонує віддати Україні заморожені інвестиції в Росію

Четвер, 31 липня 2014, 17:24

Заморожені внаслідок застосування санкцій по відношенню до Росії фінанси повинні бути переадресовані Україні.

Про це заявив представник України в ЄС, посол Костянтин Єлісєєв, передає "УНІАН".

"Це був би логічний крок як з політичної, так і з економічної точок зору. Це також було б справедливо з урахуванням обсягів та характеру злочину, який Росія вже вчинила проти України. Ці кошти, наприклад, могли б наповнити спеціальну програму ЄС з реабілітації Донбасу", - пояснив свою думку посол.

Коментуючи ухвалені санкції щодо Росії, український дипломат зазначив, що це рішення "стало поворотним моментом у сприйнятті Європейським союзом зухвалої та неприпустимої поведінки Росії стосовно України".

Реклама:

"Такий крок став також важливим політичним сигналом - сила та агресія є неприйнятними категоріями для міжнародних відносин ХХІ століття. Це рішення вселяє впевненість, що ЄС і надалі вживатиме рішучих кроків, якщо Росія не зупиниться і продовжить дестабілізувати ситуацію на сході України. Сьогодні ми чітко побачили, що економічні інтереси не можуть домінувати над нашими спільними цінностями", - наголосив Єлісєєв.

Говорячи про те, що санкції в сфері військово-технічного співробітництва не торкатимуться існуючих контрактів, включаючи продаж Росії вертольотоносців "Містраль", посол вважає, що цей контракт порушує базові правила ЄС і в принципі не може розглядатися в контексті економічних санкцій.

"Такий контракт необхідно переглядати, виходячи з вимог законодавства Європейського союзу", - переконаний він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!