Більшість родовищ "Укргазвидобування" вичерпані на 70-80%

Понеділок, 14 липня 2014, 20:31

Більшість родовищ, які експлуатує "Укргазвидобування" вичерпані на 70-80%.

Про це повідомив голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Сергій Костюк, передає прес-служба компанії.

"Оскільки пластовий тиск в родовищах знижено, одним із способів роботи на свердловинах є будівництво дотискуючих компресорних станцій, які дозволяють піднімати газ з низьким тиском і впускати його в транспортну систему", - додав Костюк.

Він також зазначив, що важливою складовою зростання обсягів видобутку природного газу є інвестування в геологорозвідку і перспективне буріння.

Реклама:

"Капіталовкладення на ці потреби повинні бути закладені в собівартості газу і на сьогоднішній день складати не менше 738 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ", - уточнив Костюк.

"Доведення відпускної ціни до цього рівня дозволить нам розвідувати нові родовища, модернізувати технічний парк і вже через кілька років вийти на щорічний показник з видобутку природного газу в розмірі близько 18 млрд кубометрів", - додав він.

Як повідомлялося, собівартість видобутку разом з капітальними інвестиціями буде дорівнювати 738 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ, якщо проводити розрахунки по вітчизняним стандартам, оскільки собівартість, що розраховується за міжнародним показникам, за нинішніх умов видобутку досягає 250 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: