"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко сподівається підписати асоціацію з ЄС 27 червня

Неділя, 8 червня 2014, 10:07

Президент України Петро Порошенко сподівається, що економічна частина угоди з Європейським Союзом буде підписана 27 червня.

Про це Порошенко сказав під час зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте, передає УНІАН.

"Я з першого моменту свого президентства був готовий підписати угоду про асоціацію, зараз все залежить від Європейського Союзу", - сказав Порошенко.

Він також пригадав події листопада 2013 року у Вільнюсі, коли тодішній президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду в останній момент. Порошенко подякував Грібаускайте за те, що вона фактично до останнього боролась за те, аби ця угода була підписана.

Реклама:

Президенти пригадали, що тоді мали розмову у Вільнюсі, і Порошенко висловив переконання, що угода таки буде підписана. Грібаускайте навіть висловила припущення, що Порошенку допомогло стати президентом те, що він весь цей час вірив у людей, вірив в Україну і її європейське майбутнє.

Порошенко підкреслив, що Україна "здала самий складний екзамен у своєму житті і заплатила за нього дуже високу ціну".

Він висловив сподівання, що тепер Україна зможе рухатись шляхом реформ і модернізації і пообіцяв, що робитиме все для цього.

Грібаускайте пообіцяла, що Литва і надалі підтримуватиме Україну.

"Якщо ви і надалі будете дотримувати свого слова, своїх обіцянок - те, що я бачила раніше і бачу тепер, то ми завжди будемо поважати країну і її керівників, які роблять те, що обіцяли. Це дуже важливо, це нова культура", - сказала Грібаускайте.

Президенти також назвали символічним той факт, що обидва виграли президентські вибори майже одночасно і висловили сподівання, що їх співпраця буде продуктивною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!