"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" і ЄС підтверджують готовність до газових переговорів з РФ

П'ятниця, 20 червня 2014, 19:24

Україна та ЄС підтвердили готовність до продовження газових переговорів у тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз-України".

Як зазначається, у п’ятницю в Брюсселі українська делегація на чолі з головою правління НАК "Нафтогаз України" Андрієм Коболєвим прийняла участь у засіданні Координаційної групи ЄС з газових питань.

Під час засідання українська сторона поінформувала представників Європейської Комісії та провідних енергетичних компаній Євросоюзу про стан речей у газових відносинах з Російською Федерацією.

Реклама:

"Ще раз було підтверджено готовність української сторони залишатися надійним транзитером російського газу до Європи, про що свідчить відсутність перебоїв з газопостачанням до ЄС територією України", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі зазначили, що "Нафтогаз" продовжує виконувати свої контрактні зобов’язання, незважаючи на рішення російського газового монополіста від 16 червня 2014 року щодо переведення України на режим передоплати та призупинення поставок газу для українських споживачів.

"Також українська делегація представила європейській газовій групі результати експертних досліджень щодо стану української газотранспортної системи та її здатності і в подальшому забезпечувати безперебійний та надійний транзит російського природного газу до європейських споживачів", - йдеться у повідомленні.

Представники Координаційної групи виразили розуміння дій української сторони у переговорах з ВАТ "Газпром" та підтримали заходи, що здійснюються Україною у забезпеченні енергетичної безпеки Європи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!