Антимонопольний комітет блокує закупівлю бронежилетів - Коваль

П'ятниця, 20 червня 2014, 13:29

Антимонопольний комітет блокує процес закупівлі бронежилетів для української армії.

Про це під час виступу у Верховній раді заявив в.о. міністра оборони Михайло Коваль, передає "Укрінформ".

"Хочу повідомити, що якщо ми зустрічали компанію і мали тільки 1213 бронежилетів... То на даний момент вже 14 тисяч бронежилетів. Це українські бронежилети, які відповідають відповідним вимогам... Але на даний момент мі відчуваємо великий спротив щодо закупівлі бронежилетів", - сказав Коваль.

Водночас в.о. міністра оборони зауважив, що на даний момент Збройні сили замовили 28 тисяч бронежилетів за ціною 4120 грн за штуку, але Антимонопольний комітет заблокував цю закупівлю.

Реклама:

"Але на даний момент я отримую інформацію про те, що рішення вищої адміністративної колегії Антимонопольного комітету від 18 червня на підставі скарги товариства "АРЕС" призупинила процедуру закупівлі. Розгляд скарги призначений на 26 червня", - сказав Коваль.

Він пояснив, що ця компанія "брала участь у переговорах 13 травня цього року щодо закупівлі бронежилетів та запропонувала здійснювати поставки за ціною одного бронежилета 17600 гривень.

"А тепер Антимонопольний комітет зупинив закупівлю, і ми кожного дня не доотримуємо бронежилети", - обурився Коваль.

Спікер Олександр Турчинов одразу ж попросив генерального прокурора негайно провести перевірку й посадити за грати того співробітника АМКУ, який блокує закупівлю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!