Нацбанк відключив платіжну систему на Донбасі

Понеділок, 16 червня 2014, 17:07

Національний банк у зв'язку із захопленням управління НБУ в Донецькій області тимчасово відключив платіжну систему і припинив розрахунки в Донецькому регіоні.

Про це повідомив журналістам голова НБУ Степан Кубів перед засіданням Ради національної безпеки та оборони, передає УНІАН.

"У Донецьку, після захоплення управління НБУ в Донецькій області о 12.20, о 12.30 була відключена платіжна система. Основний мотив - збереження життя людей. Ми маємо чітку інформацію, яку я зараз доповім на РНБО. Всі розрахунки у Донецькій області припинені", - сказав Кубів.

Голова НБУ наголосив, що першочергові заходи у разі надзвичайного стану - це забезпечення безпеки людей.

Реклама:

"Друге - ефективна робота з контролю проведення платежів. І третє, найважливіше, це те, що ми на сьогодні можемо контролювати систему проведення електронних платежів з Києва, через розрахунковий центр", - додав він.

Як повідомлялося, в понеділок, 16 червня, Кабінет міністрів повідомив про те, що фінансова система Донецької і Луганської областей паралізована через захоплення терористами територіальних управлінь Державної казначейської служби, Міністерства доходів і зборів і Національного банку.

Нагадаємо, що з березня 2014 року в Донецькій і Луганській областях ведуться бойові дії українських силовиків з російськими найманцями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!