Банк "Форум" можуть приєднати до іншого банку й ліквідувати

Середа, 11 червня 2014, 16:13

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб запропонував Національному банку передати частину активів і пасивів проблемного банку "Форум" приймаючому банку, а сам банк "Форум" ліквідувати.

Про це в ході прес-конференції заявив журналістам заступник директора-розпорядника Фонду Андрій Оленчик, передає УНІАН.

"На сьогоднішній момент у нас немає остаточної відповіді, за яким саме варіантом ми спрацюємо з банком "Форум". Найбільш вірогідний варіант - це передача активів і пасивів приймаючому банку. А на сам банк "Форум" чекає ліквідація. І цю пропозицію надано до Національного банку, і ми чекаємо відповідного рішення від регулятора", - сказав Оленчик.

При цьому він не уточнив, до якого саме банку буде приєднаний "Форум".

Реклама:

За словами представника Фонду, 7 банків висловили бажання викупити частину активів і пасивів проблемного банку. Цим банкам було запропоновано провести експертну оцінку активів і пасивів банку "Форум" і надати свої пропозиції. Єдиний банк, що зробив це, надав Фонду свої пропозиції 4 червня.

"Ми зробимо все можливе, щоб врятувати значну частину активів банку, і цими активами перевести на цей банк максимальну кількість зобов'язань", - зазначив Оленчик.

Він нагадав, що застрахованих депозитів, що підлягають відшкодуванню, в банку "Форум" було 2,9 млрд гривень, при цьому Фонд вже виплатив вкладникам на стадії тимчасової адміністрації понад 600 млн гривень.

За законодавством, решту 2,3 млрд гривень сплачуватиме банк-правонаступник після того, як завершить процес переведення на свій баланс активів і пасивів "Форуму".

"Але ми орієнтовані на те, що якщо приймаючий банк погодиться прийняти більшу частину активів, у цьому випадку нам вдасться передати йому і, як мінімум, депозити фізичних осіб, які перевищують 200 тисяч гривень", - сказав Оленчик.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" строком на 3 місяці з 14 березня на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: