ЄС візьметься за податкові пільги в Ірландії, Люксембурзі та Нідерландах

Середа, 11 червня 2014, 13:21

Регулятори Євросоюзу готуються почати офіційне розслідування про податковий режим для юридичних осіб в Ірландії, Люксембурзі та Нідерландах на тлі побоювань, що великі компанії, такі як Apple, користуються податковими пільгами.

Про це повідомляє персона, знайома з деталями, пишуть "Весті.Економіка".

Рішення про початок розслідування, що проводиться Європейською комісією, виконавчим органом ЄС, ухвалене після шквалу критики щодо того, що світові корпорації, такі як Amazon, Google і Starbucks, платять низькі податки, коли в регіоні введено режим жорсткої економії.

Це стало частиною більш масштабної кампанії по боротьбі з ухиленням від сплати податків, узгодженої лідерами ЄС на хвилі фінансової кризи, що охопила регіон.

Реклама:

Дані заходи спрямовані на збільшення припливу коштів у національні бюджети і приборкання гніву виборців, обурених з приводу скорочення соціальних програм.

У середу, 11 червня, комісія повинна оголосити про початок офіційного розслідування щодо податкових пільг, наданим транснаціональним компаніям, підкреслило джерело.

Розслідування, як передбачається, має виявити, чи надавала держава підтримку у створенні вигідних податкових умов в Ірландії, Люксембурзі та Нідерландах.

Якщо слідча комісія встановить, що компанії отримували незаконну державну підтримку, їм доведеться виплатити гроші. Але на практиці такі вимоги є рідкістю.

У вересні комісія заявила, що вона почала збирати інформацію про податкові послаблення для транснаціональних корпорацій в Ірландії, Нідерландах і Люксембурзі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: