МВС відмовилося від виготовлення документів у ЄДАПС

Вівторок, 27 травня 2014, 19:21

У Міністерстві внутрішніх справ запевняють, що повністю ліквідували корупційні зв'язки з консорціумом "ЄДАПС", який виготовляв бланки документів суворої звітності.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, передає УНІАН.

"МВС мало корупційні схеми, багато говорилося про зв'язки з фірмою "ЄДАПС". Вона випускала паспорти, усі бланки суворої звітності та інше. Ціни стрибали від декількох гривень до сотень. Вони змінювались не за якоюсь технологією, а потому, як кому хотілось", - зазначив він.

"Тому ми, відповідно до доручення міністра внутрішніх справ, повністю ліквідували будь-які зв'язки МВС з цією приватною фірмою", - наголосив Чеботар.

Реклама:

Також Чеботар зауважив, що функцію з виготовлення документів МВС передало Нацбанку України. На сьогодні усі замовлення МВС виконує підпорядкований Нацбанку поліграфкомбінат "Україна".

За його словам, тепер водійське посвідчення коштуватиме на 43% дешевше.

"ЄДАПС" не могли ліквідувати раніше, тому що уся структура мала своїх патронів на усіх щаблях влади", - зазначив Чеботар і додав, що ця діяльність розслідується.

Як повідомлялося, 31 березня в МВС заявили, що правоохоронці викрили низку корупційних схем, пов’язаних із діяльністю концерну "ЄДАПС".

14 травня Чеботар заявив, що виготовлення водійських посвідчень і техпаспортів стало на 40% дешевшим. Зниження ціни, за його словами, пов’язане з тим, що посвідчення водіїв та інші документи суворої звітності виготовляє не "ЄДАПС", а поліграфкомбінат "Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: