Податкова пояснила перевірку газети "Вести"

П'ятниця, 23 травня 2014, 11:40

Слідчі дії, які працівники силового блоку Міністерства доходів проводили на території видавця газети "Вести", не мають відношення до редакційної політики видання.

Про це заявив перший заступник міністра доходів і зборів Ігор Білоус, передає прес-служба Міндоходів.

Білоус повідомив, що редакційна політика видань, які публікує "Вісті Мас-Медіа", не має жодного відношення до розслідування діяльності цієї компанії. Вид діяльності підприємства не має значення, якщо воно використовувалося в незаконних схемах.

"Наші структури вже другий місяць розслідують незаконну діяльність деяких підприємств, і відстеженні ними грошові потоки привели їх до "Вісті Мас-Медіа". Для проведення обшуку, як це і передбачено законодавством, було отримано погодження прокурора і відповідне судове рішення", - заявив Білоус.

Реклама:

За його словами, слідство і суд покажуть, що саме відбувалося з ТОВ "Вісті Мас-Медіа" і як використовувалися гроші, отримані від сумнівних підприємств.

"Це - наше єдине питання до цієї компанії та її керівників. Я переконаний, що в демократичній країні засоби масової інформації повинні почуватися вільно. Нам не потрібне контрольоване одноголосся, яке ми пам'ятаємо з Радянського Союзу і яке сьогодні спостерігаємо в сусідній Росії",  - зазначив заступник міністра.

Він також додав, що кожна точка зору має право на те, щоб її висловили у публічному просторі.

"Проте, як керівник податкового напряму в Міндоходів і як платник податків, я вважаю, що правила гри повинні бути однаковими для всіх", - підсумував Білоус. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!