"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура відкрила другу справу проти Присяжнюка

П'ятниця, 16 травня 2014, 20:34

Генеральна прокуратура прийняла до свого провадження матеріали розслідування щодо екс-міністра АПК Миколи Присяжнюка за фактом незаконного відчуження державного майна.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Встановлено, що перебуваючи на посаді міністра, екс-посадовець надав згоду на вилучення з державної власності нежитлових приміщень загальною площею понад 500 кв м по вулиці Хрещатик, 24, які були надані для розміщення апарату Мінагрополітики та, відповідно до закону, не підлягали приватизації", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, у подальшому на підставі неправомірного розпорядження тодішній керівник регіонального відділення ФДМУ в місті Києві незаконно підписав договір купівлі-продажу цього майна з комерційною структурою, яка, за даними слідства, була створена виключно для реалізації цієї злочинної схеми.

Реклама:

"Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму понад 13 млн гривень. Наразі колишнім високопосадовцям інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем). Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває", - йдеться у повідомленні.

Як повiдомлялося, у квiтнi поточного року Присяжнюка було оголошено у розшук за підозрою у заволодінні коштами Аграрного фонду у сумі майже 540 мільйонів гривень, що були виділені державою для закупівлі об'єктів державного цінового регулювання цукру-піску.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: