Країни ЄС готують спільний лист Путіну щодо газу

П'ятниця, 16 травня 2014, 15:44

Європейський Союз готує скоординовану відповідь на лист президента Росії Володимира Путіна щодо газових відносин з Україною, але сподівається на домовленість України та РФ щодо нової ціни на газ і безперебійність поставок газу до Європи.

Про це на брифінгу заявила Піа Андеркілде-Хансен, речниця президента Єврокомісії Жозе Мануеля Барррозу, передає УНІАН.

"Європейський Союз готує скоординовану відповідь на лист. ЄС запропонував тристоронні переговори у форматі ЄС-Україна-Росія. Добре, що цей формат прийнятий і вже були перші переговори 2 травня. Росія і Україна повинні відштовхуватись від цих переговорів, коли домовлятимуться про нову ціну на газ", - сказала Андеркілде-Хансен.

За її словами, Брюссель запропонував Києву та Москві провести наступний раунд тристоронніх газових переговорів 26 травня і вони, як стверджують дипломатичні джерела, можуть відбутися у Берліні.

Реклама:

"ЄС вітає готовність України розрахуватися за борги по газу до кінця травня. Всі сторони залишаються надійними поставниками і транзитерами. Але, як сказав президент Баррозу, енергоносії не повинні використовуватись в якості політичної зброї", - додала речниця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: