У Яценюка нагадали Росії про обіцяну мільярдну позику

Четвер, 15 травня 2014, 18:01

Український уряд пропонував Росії повернутися до ідеї запозичення 15 мільярдів доларів, щоб вирішити ініційовану Москвою нову газову суперечку.

Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак на зборах Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в четвер, передає "Інтерфакс".

"Коли мова йшла про наш газовий  конфлікт, ми пропонували, давайте повернемося до ідеї 15 млрд доларів, давайте повернемося до нормальної співпраці. Виплатіть нам транш в 2 млрд доларів, як було обіцяно в січні, ми тут же розрахуємося цими грошима за борг по газу. Але, на жаль, не отримали такої згоди", - сказав Шлапак.

Як він пояснив журналістам, домовленість України з Міжнародним валютним фондом та іншими інвесторами передбачає, що ресурси залучаються на зовнішніх ринках в тому обсязі, який потрібен країні для погашення боргу.

Реклама:

"Поки ми отримали 2 млрд доларів до бюджету від МВФ, 1 млрд доларів отримаємо завтра від євробондів, які розмістили під гарантії США. Наприкінці травня очікуємо грошей від ЄС і Світового банку. Тобто ресурсів у нас буде достатньо, щоб розрахуватися з усіма нашими боргами", - зазначив Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: