Євросоюз звернувся до СОТ з приводу заборони Росією імпорту свинини

Вівторок, 8 квітня 2014, 17:42

Європейський Союз звернувся до Світової Організації Торгівлі щодо заборони Росією імпорту свинини з ЄС.

Про це йдеться у заяві Єврокомісії з приводу експорту свинини до Росії, обсяг якого становить 1,4 мільярда євро на рік, передає УНІАН.

Як зазначається, ЄС звернувся до СОТ проти російської заборони на імпорт свиней, свинини та певних продуктів зі свинини з Європейського Союзу.

"Росія закрила свій ринок для ЄС - відрізаючи майже 25 відсотків усього експорту свинини Європейського Союзу - наприкінці січня 2014 року. Росія виправдовує своє рішення чотирма окремими випадками африканської свинячої лихоманки, виявленими в диких кабанах в Литві та Польщі на кордоні з Білоруссю", - йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Реклама:

"Ця торговельна заборона спричинила сільськогосподарський сектор ЄС до значних втрат. Двосторонні переговори з Москвою не принесли наразі жодних результатів. Враховуючи, що наразі рішення не очікується, ЄС вирішив подати скаргу до СОТ в процедурі вирішення суперечок і зажадав офіційних консультацій з Росією", - додає Єврокомісія.

ЄС експортував минулого року 750 тисяч тонн свинини до Росії.

Комісар ЄС з питань торгівлі Карел де Гухт заявив: "Повна заборона на імпорт свинини з ЄС є диспропорційною і суперечить правилам СОТ".

ЄС також вказує у своїй заяві, що Росія імпортує свинину з Білорусі, а також донедавна імпортувала її і з України, хоча в цих країнах також були випадки африканської свинячої лихоманки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: