"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Санкції не заважають в.о. губернатора Севастополя вести бізнес на Заході

Понеділок, 7 квітня 2014, 20:33

В.о. губернатора Севастополя Олексій Чалий потрапив у санкційні списки ЄС і Канади, але його компанія "Таврида електрик" продовжує активно працювати і там, і в США.

Про це пишуть "Ведомости".

Як наголошується, Євросоюз ввів щодо фігурантів списку санкції, які передбачають заборону на видачу віз і блокування їх активів у Європі, Чалий також потрапив до списку санкцій Канади; проте на роботі "Тавриди електрик" в цих регіонах санкції практично не позначилися.

"А США, де "Таврида електрик" планує збільшити обсяг продажів, і зовсім не ввели санкції проти нового керівника Севастополя", - пише видання.

Реклама:

"Поки все гаразд", - сказав Чалий, посміхаючись, в інтерв'ю The Wall Street Journal у своєму кабінеті в Севастополі.

Навіть серед країн Євросоюзу, лідери яких погрожували вжити жорстких заходів, за словами Чалого, тільки Естонія, де в місцевому відділенні компанії працюють близько 60 співробітників, заморозила операції "Тавриди".

Відносно невеликі проблеми в роботі "Тавриди" показують, наскільки обмеженими виявляються на практиці заходи відносно людей, яких Захід звинувачує у відділенні Криму від України, пише видання.

Чалий, за його словами, не знає, чому США не ввели проти нього санкції. Також він зазначив, що в якості запобіжного заходу продав контрольний пакет акцій "Тавриди" співвласникам компанії ще до оголошення санкцій.

Однак показати документи, які підтверджували б це, він відмовився. Представник міністерства фінансів США відмовилася відповісти WSJ, чому Олексій Чалий не потрапив до списку санкцій.

Як зазначає Марк Крусіус, директор швейцарської "дочки" "Тавриди", яка також відповідає за операції в Німеччині, німецький бізнес компанії поки не піддавався будь-якому тиску з боку влади.

"Схоже, що ми зможемо працювати. Ми можемо платити співробітникам, постачальникам і обслуговувати клієнтів", - сказав він.

У Канаді, де Чалий також включено до списку санкцій , вони не справили жодного впливу на його бізнес.

Чалий повідомив, що у нього розбіжності з владою США через їх втручання в справи інших держав, а не з рядовими американцями.

"Чесно кажучи, багато хто з них навіть не знає, де знаходиться Україна", - говорить бізнесмен.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!