Найважливішою проблемою країни є корупція - опитування

Понеділок, 7 квітня 2014, 14:01

Серед першочергових реформ, які необхідні країні, українці на перші місця поставили боротьбу з корупцією (63%) і перетворення в економіці (61%).

Про це свідчать дані опитування проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" наприкінці березня на замовлення Міжнародного центру перспективних досліджень, пише ZN.UA.

На думку 42% респондентів у реформах також потребують армія і оборона та забезпечення територіальної цілісності України (33 %).

35 % очікують реформ в охороні здоров'я, 30% - соціального захисту населення, 28% - промисловості, 25% - в сільському господарстві, 21% - в міліції.

Реклама:

На це питання респонденти змогли дати кілька відповідей.

Серед основних критеріїв, за якими повинна проводитися люстрація в Україні, більше половини опитаних (54%) назвали причетність до корупційних схем (54%).

Значно менше (10%) відзначали, що основним критерієм люстрації повинна бути причетність особи до політичної корупції, зміни політичної орієнтації, 7% - причетність до певної ідеології, яка, на їх думку, може шкодити країні, 6% - причетність до порушення прав людини під час недавніх акцій протесту.

Одночасно 10% респондентів висловилися проти проведення люстрації, оскільки вона ще більше дестабілізує ситуацію в країні. 12% - не змогли визначитися.

Переважна більшість опитаних (71%) вважають, що люстрація повинна стосуватися осіб, які були причетні до корупції і протиправних дій незалежно від політичної орієнтації та часу перебування у влади.

Одночасно 15% опитаних виступають за проведення люстрації осіб, які були причетні до корупції і протиправних дій в 2010-2014 рр. (під час перебування при владі Віктора Януковича та Миколи Азарова).

5% - осіб, які були причетні до корупції і протиправних дій протягом 2005-2009 рр. (під час перебування при владі Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: