"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клименко завдав держбюджету збитків на суму понад 6 мільярдів

Середа, 30 квітня 2014, 18:54

Через зловживання владою екс-міністром Олександром Клименком Держбюджету України завдано понад 6 мільярдів гривень збитків

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Як зазначається, головне слідче управління Генпрокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів Олександром Клименком та іншими службовими особами міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

"Встановлено, що Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовцями Міндоходів, організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані "програмні" підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Прес-служба повідомляє, що принцип роботи злочинної схеми полягав в ухиленні та мінімізації сплати податків та зборів до Державного бюджету шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, зміни у супровідних документах на вантаж класифікації та кодів товарів на більш дешевий, ніж є в реальності.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012-2013 років Клименко за попередньою змовою з посадовими особами міністерства та службовими особами суб’єктів господарської діяльності організував діяльність на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

"Принцип роботи цієї схеми полягав у наданні вказаним підприємствам можливості користуватися послугами "обготівкових" структур, які були підконтрольні Клименку, з метою мінімізації податкових зобов’язань та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що 29 квітня стосовно Олександра Клименка винесено повідомлення про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.  Наразі тривають заходи щодо встановлення його місця знаходження. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: