США можуть ввести санкції проти глави "Газпрому" Міллера і глави "Роснафти"

Понеділок, 28 квітня 2014, 09:47

США та європейські країни планують, можливо, вже в понеділок ввести нові санкції проти Росії, які можуть стосуватися людей із близького оточення президента Володимира Путіна, а також галузей, які вони контролюють, зокрема оборонної промисловості.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на The Wall Street Journal.

ЄС може ввести санкції проти 15 російських осіб; США поки що не назвали кількості громадян, яких можуть стосуватися санкції. Раніше Вашингтон і Брюссель уже внесли до списків санкцій 60 громадян Росії та України.

За даними The New York Times,, зокрема, може йтися про заборону постачань низки технологій для російської оборонної промисловості.

Реклама:

При цьому поки що ні США, ні ЄС не домовилися про введення широких економічних санкцій, які стосувалися б цілих секторів російської економіки, пише WSJ.

За даними джерел Bloomberg, серед тих, кого можуть стосуватися санкції, - голова "Роснафти" Ігор Сечін. Джерела New York Times також називають голову правління "Газпрому" Олексія Міллера.

В діючих списках санкцій США поки що лише один керівник російської держкомпанії - голова ВАТ "Російські залізниці" Володимир Якунін.

У списках ЄС за винятком гендиректора агентства "Россия сегодня" Дмитра Кисельова, який потрапив туди не як функціонер, а як тележурналіст, керівників держкомпаній немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!