"Брокбізнесбанк" Курченка "відмив" коштів більш як на 50 мільйонів

Субота, 26 квітня 2014, 12:15

Управління фінансових розслідувань Міндоходів виявило причетність службових осіб "Брокбізнесбанку" до "відмивання" коштів на суму понад 50 мільйонів гривень.

Про це повідомили в інформаційно-комунікаційному управлінні ГУ Міндоходів у Києві у відповідь на запит "Укрінформу".

У провадженні слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів знаходиться кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків на суму понад 22,9 мільярда гривень, фіктивного підприємництва та легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, які були вчинені особами, що контролювали групу компаній "Статус".

Досудовим розслідуванням встановлено причетність службових осіб АТ "Брокбізнесбанк" до схем діяльності, пов'язаних з мінімізацією податкових зобов'язань та легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом на суму понад 50 мільйонів гривень.

Реклама:

У ході досудового розслідування накладено арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунках підприємств з ознаками "фіктивності" та відкриті в АТ "Брокбізнесбанк", на загальну суму понад 600 мільйонів гривень. Тривають заходи щодо встановлення джерел їх походження та осіб, причетних до вчинення кримінальних правопорушень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: