Кабмін схвалив проект реконструкції Бортницької станції за 10,5 мільярда

Середа, 23 квітня 2014, 16:01

Кабінет міністрів на своєму засіданні схвалив проект реконструкції Бортницької станції аерації, що передбачає залучення кредитних ресурсів обсягом 10,5 мільярда гривень.

Про це заявив у ході брифінгу в Кабінеті міністрів віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман.

"Уряд схвалив проект реконструкції Бортницької станції аерації, проектно-кошторисну документацію, яка передбачає близько 10,5 млрд (грн – УНІАН) фінансування. Уряд Японії дає кредитні ресурси під цей проект під 0,1% на 40 років", - сказав Гройсман.

За його словами, сьогодні є всі можливості ці ресурси ефективно використовувати.

Реклама:

Кілька років велися лише розмови про цей проект. Але сьогодні вранці була зустріч із представниками японської сторони. І ось перші кроки з реалізації проекту вже зроблено урядом", - сказав віце-прем'єр.

Як повідомлялося, у середині квітня уряд Японії ухвалив рішення надати Україні допомогу в розмірі близько 1,5 млрд доларів, у рамках якої буде надано кредит обсягом 1,1 млрд доларів для модернізації Бортницької станції аерації в Києві.

Проект комплексної реконструкції споруд очищення стічних вод і будівництва технологічної лінії з обробки та утилізації опадів на Бортницькій станції аерації був розроблений Мінрегіоном спільно з Київською міськдержадміністрацією. Термін реалізації проекту - 8 років.

Передбачається, що проект буде реалізований у дві черги, а його загальна вартість становитиме 10,47 млрд гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!