Курченка оголосили у міжнародний розшук - ГПУ

Середа, 23 квітня 2014, 13:37

Бізнесмен Сергій Курченко оголошений у міжнародний розшук.

Про це повідомив начальник ГУ захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Генпрокуратури Олексій Денисюк, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Денисюк зазначив, що Генпрокураторою в березні відкрито кримінальне провадження проти посадових осіб держпідприємств, які виробляють скраплений газ - акціонерних товариств "Укргазвидобування", "Чорноморнафтогаз" і "Укрнафта".

За словами Денисюка, посадові особи під виглядом реалізації газу для потреб населення навмисно завищували обсяги реальних потреб, а надлишковий газ продавали комерційним структурам для подальшого продажу на газових автозаправках.

Реклама:

"Сума збитків для держави становила більше 1 млрд гривень. В цьому кримінальному провадженні прокуратура оголосила підозру голові наглядової ради компанії "ВЕТЕК" Сергію Курченку, який оголошений в міжнародний розшук", - сказав він.

Денисюк також повідомив, що у цій справі обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою одному з керівників учасників схеми та керівнику однієї з банківських установ.

Нагадаємо, 6 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що МВС викрило злочинну схему ввезення на територію України і реалізації нафтопродуктів групою компаній "Східно-європейська паливно-енергетична компанія", яка належить Курченку.

За словами Авакова, фактично продукцію продавали на території України без митного оформлення та сплати податків і зборів, від чого бюджет втратив близько 7 млрд грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: