Кабмін випустить "військові облігації" на 1,1 мільярда

Середа, 2 квітня 2014, 20:15

Кабмін з 1 квітня прийняв рішення про випуск облігацій, кошти від розміщення яких будуть спрямовані на підтримку української армії, на суму 1 млрд гривень для юросіб і на суму 100 млн гривень для фізосіб.

Про це на прес-конференції повідомив міністр фінансів Олександр Шлапак, пишуть "Українські новини".

"Уряд прийняв рішення буквально вчора про випуск військових облігацій, ці військові облігації будуть випускатися для юридичних осіб на суму 1 млрд гривень і для фізичних осіб на суму 100 млн гривень", - сказав він.

Міністр фінансів підкреслив, що випуск таких облігацій для юросіб буде здійснено набагато швидше, ніж випуск облігацій для фізосіб.

Реклама:

"З облігаціями для юросіб ми почнемо працювати набагато швидше, тому що це бездокументарна форма, а облігації для фізосіб потрібно друкувати, вони повинні бути захищеними, але ми все одно збираємося їх випустити", - сказав Шлапак.

Міністр зазначив, що всі кошти від розміщення облігацій будуть направлятися до спеціального фонду державного бюджету для подальшого витрачання виключно на підтримку армії.

"Мінфін майже на 6,9 млрд гривень збільшив витрати на українських військових за рахунок скорочення інших програм, у тому числі і соціальних", - повідомив Шлапак.

Крім того, за словами міністра, цільове витрачання зазначених коштів строго контролюється.

За даними Мінфіну, облігації для юросіб на суму 1 млрд гривень будуть випущені в бездокументарній формі на 1 млрд гривень з терміном обігу 2 роки, номінал паперів складе 1 тис гривень, прибутковість - 7% річних.

Розміщення таких облігацій буде здійснюватися на аукціонах, які проводитимуться в певний день тижня Нацбанком через первинних дилерів.

Облігації для фізосіб на суму 100 млн гривень будуть випущені на пред'явника в документарній формі з терміном обігу 2 роки, номінал паперів становитиме 1 тис гривень, прибутковість - 7% річних.

Розміщення таких паперів буде проводитися після їх виготовлення.

Мінфін розглядає випуск військових облігацій як заклик до суспільства з об'єднання зусиль для вирішення загальнонаціональної завдання зміцнення обороноздатності та надання фінансової підтримки армії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: