"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's погрожує банкам Росії зниженням рейтингу

Середа, 2 квітня 2014, 16:01

Moody's планує переглянути рейтинг шести російських фінансових організацій, що послідувало після огляду рейтингу державних облігацій Росії.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Причиною для перегляду послужило раніше прийняте рішення про можливий перегляд рейтингу Росії.

Агентство запевнило суверенний рейтинг РФ на поточному рівні "Baa1".

Реклама:

Зокрема, Moody's поставило на перегляд з пониженням рейтинги незабезпечених, субординованих боргів і депозитів шести фінансових організацій. Цей рейтинг містить у собі оцінку урядових бондів РФ.

Водночас Moody's знизило прогноз до "негативного" ​​зі "стабільного" для двох російських банків - ВТБ і "Газпромбанку". Огляд рейтингу державного боргу спонукав змінити рейтинги підтримуваних банків.

Агентство оцінить можливості і бажання російського уряду надати допомогу цим стратегічно важливим банкам у разі потреби.

Moody's знизило прогноз ВТБ з "негативного" ​​до "стабільного". Це відображає проблеми банку в середньостроковій перспективі, що обумовлено значним спадом економічної активності, який перевершив очікування, а також погіршенням інвестиційного клімату.

Чутливість банку до міжнародних фінансових ринків вище, ніж у його російських конкурентів. Більш того, ВТБ може випробувати тиск, враховуючи нинішню волатильність.

Станом на кінець 2013 р. на міжнародні операції припадає 25% активів групи, у тому числі "дочка" на Україні із загальним обсягом активів 3 млрд доларів (що становить приблизно 1,2% від сукупних активів).

Moody`s чекає, що на капіталі банку негативно позначиться погіршення якості активів, враховуючи ослаблення операційного середовища.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!