Глава "Нафтогазу" вважає приватизацію НАК недоцільною

Субота, 12 квітня 2014, 11:34

Глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв не підтримує можливу приватизацію компанії.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA.

"Приватизація НАК "Нафтогаз України" наврядчи доцільна, тому що це складна структура, яка складається з дуже неоднорідних підрозділів. Тому ми плануємо підняти перед урядом питання про приватизацію "Укргазвидобування" і державної частки в "Укрнафті", - сказав він.

При цьому, зазначив Коболєв, дана приватизація повинна обов'язково відбуватися з залученням внутрішнього ринку капіталу.

Реклама:

"В Україні критично важливо створити ефективний внутрішній ринок акціонерного капіталу, ліквідну біржову торгівлю цінними паперами. Без цього неможливо добитися стійкого економічного зростання, мінімізувати корупцію , змінити країну, врешті-решт", - сказав глава НАК.

"Для успішного розміщення акцій в Україні потрібно вирішити масу питань як у галузі, так і в цілому в країні, але відкладати вирішення цих проблем не можна. Нерозвинений внутрішній ринок капіталу - ключова проблема України, її потрібно невідкладно вирішувати. Розміщення акцій "Укргазвидобування" і "Укрнафти" може стати дієвим механізмом для реанімації біржової торгівлі на внутрішньому ринку України", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: