"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Путін поки не збирається "вибивати" з України мільярдні борги

П'ятниця, 11 квітня 2014, 10:27

Москва поки не має наміру стягувати з Києва мільярди доларів, про які написав президент РФ Володимир Путін у листі лідерам європейських країн, які отримують російський газ транзитом через Україну.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише "Комерсант".

За його словами, у Росії поки немає наміру стягувати ці 35,4 млрд доларів (20% від ВВП України в минулому році).

"Сума - просто ілюстрація суперечливості ситуації", - сказав Пєсков.

Реклама:

Він також заявив, що лист направлено лідерам європейських держав, оскільки мова йде про переговори з кожною європейською країною, а не з їх представником в особі Єврокомісії.

"Оскільки кожна з цих країн є покупцем газу, кожна з них є стороною переговорів, - сказав він. - Вести переговори тільки з Єврокомісією неможливо, тому що не вона є покупцем".

Видання відзначає також, що "Єврокомісія останні роки прагнула до того, щоб ЄС в енергетичних питаннях виступав перед Росією єдиним фронтом, і протидіяла "Газпрому" в його спробах домовлятися з кожною країною союзу окремо".

Разом з тим, як пише видання, в Брюсселі заяву Путіна поки не коментують, оскільки станом на четвер Єврокомісія та інші відомства Євросоюзу не отримали копію документа.

Нагадаємо, напередодні президент РФ Володимир Путін направив лист лідерам європейських країн, які закуповують у Росії газ, у зв'язку з критичною ситуацією навколо України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!