"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бакулін оскаржить своє затримання в Єропейському суді

Вівторок, 1 квітня 2014, 12:56

Захист колишнього глави НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна оскаржить його затримання в Європейському суді з прав людини.

Про це на прес-конференції повідомила представник Бакуліна в ЄСПЛ Валентина Теличенко, передає "ЛІГАБізнесІнформ".

За її словами, стосовно Бакуліна порушені стаття 3 Європейської конвенції з прав людини (заборона тортур ) і стаття 5 (право на свободу та особисту недоторканність ).

"Підозра не обгрунтована належним чином... Повідомлення про підозру складається у двох варіантах і вручалося не тією особою, яка на це уповноважена... А це генеральний прокурор або його заступник, враховуючи те, що Бакулін є депутатом Київської обласної ради... Вони повинні були особисто вручити повідомлення, роз'яснивши права та обов'язки...", - сказала вона.

Реклама:

Крім того, за її словами, суд висунув необгрунтований розмір застави в 1,5 млрд гривень, навіть не вивчивши майновий і матеріальний стан Бакуліна.

"Бакулін не сама бідна людина, але застава повинна бути розумною. Далі було порушення статті 3 конвенції - нічне судове засідання, з половини десятого вечора до шостої ранку; порушення права на захист - не було достатньо часу вивчити документи... ненадання медичної допомоги своєчасно", - сказала вона.

За словами Теличенко, на момент затримання у Бакуліна на руках була медична довідка про те, що у нього гіпертонічний криз.

"Це основні порушення, які, на жаль, не помітив і апеляційний суд Києва", - сказала вона.

Теличенко додала, що протягом трьох років займалася порушеннями у зв'язку зі справами Тимошенко і Луценка, але при новій владі порушення тривають.

Вердикт суду про запобіжний захід для Бакуліна, стверджує вона, був саме таким, як потрібно державі.

"Швидше за все, замовником в нашому випадку було саме держава", - зазначила вона додавши, що про це може свідчити і той факт, що при розгляді справи в апеляційному суді комп'ютер чомусь вибрав в суддівську колегію саме голову суду та його першого заступника.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: