Японський Мінфін: Bitcoin - це не гроші

П'ятниця, 7 березня 2014, 20:54

Японський уряд випустив спеціальну директиву, в якій прояснюється позиція офіційного Токіо щодо віртуальної валюти Bitcoin.

Про це повідомляє "CyberSecurity".

У Японії кажуть, що на законодавчому рівні вони не збираються забороняти Bitcoin, але водночас, заявляють, що не визнають Bitcoin в якості грошового засобу або його еквівалента.

Враховуючи це, влада каже, що не може і не буде регулювати bitcoin, але разом з тим, забороняє банкам працювати з цими платіжними інструментами у власних інтересах або інтересах клієнтів.

Реклама:

Основним доводом Токіо в боротьбі з Bitcoin є те, що даний платіжний засіб не регулюється і не гарантується ні одним фінансовим інститутом у світі і не має жодного стабільного гаранта платоспроможності.

Також регулятори в Японії кажуть, що на сьогодні Bitcoin мають "вкрай" високі ризики коливання курсу, які не мають під собою реальної економічної підоснови.

Приміром, у 2011 році 1 біткоін коштував близько 2 доларів, тоді як восени 2013 року він подолав позначку в тисячу доларів, після чого впав більш ніж удвічі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!