Думка експерта: Треба зробити так, щоб на Україну нападати було дорого

Понеділок, 31 березня 2014, 20:36

Переозброєння української армії може дозволити вирішити економічні завдання і зробить напад на Україну небезпечним і дорогим заходом.

Про це в ефірі Першого національного сказав президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

"Перша пропозиція така. Передчуття, як тепер у нас модно говорити, брат біля воріт - ми повинні звикнути до того, що це не якийсь ексцес, який скоро закінчиться. Єдине, що це психологічно вкрай важко переживати", - заявив економіст.

За його словами, треба зробити все, для того, щоб нападати на Україну було дорого і небезпечно.

Реклама:

"І я думав над цим, оскільки я сам переживаю такі речі досить важко, мабуть, нам потрібно здійснити переозброєння армії. Не просто, щоб вона була сильна, а щоб вона забезпечувала захист від нападу, щоб воно стало дорогим і небезпечним", - підкреслив він.

"Це справа військових, як вони можуть здійснити. Але я хочу сказати як економіст, таке переозброєння дозволить вирішити досить багато завдань. Ми знаємо, що переозброєння армії в таких умовах вирішило кризу в Німеччині в 30-х роках, кризу в США 30-х років. Тобто, такі заходи пожвавлюють економіку", - додав Пасхавер.

Він зазначив, що це також допоможе вирішити проблеми на сході України, зокрема і щодо безробіття. "Адже основні підприємства, які запрацюють у такому разі, перебувають саме на сході", - сказав він.

Друга його пропозиція стосується демонополізації економіки і перегляду несправедливих відчужень підприємств.

"Попередній уряд не просто крав, він монополізував економіку, відбираючи активи у ефективних власників. Пожвавити економіку можна через створення спеціального суду, який перегляне кілька десятків тисяч великих угод, перевірить їх законність і поверне старим власникам підприємства", - зазначив економіст.

"Тим самим можна демонополізувати економіку. Таким чином, ми вирішимо відразу два завдання - питання соціальної справедливості і питання різкого підвищення ефективності виробництва. Зараз слід зосередитися на задачах оздоровлення економіки", - підсумував економіст.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!