"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ скасував вимогу пред'явлення паспорта при продажу валюти

Субота, 29 березня 2014, 12:17

Національний банк скасував вимогу про пред'явлення і копіюванні паспортів при продажу фізичними особами готівкової іноземної валюти банкам.

Про це йдеться в повідомленні НБУ з посиланням на постанову №172.

"Пом'якшені умови проведення операцій на готівковому сегменті валютного ринку. Зокрема, спрощено процедуру купівлі банком у фізосіб готівкової інвалюти, яка тепер дозволяє здійснювати такі операції без пред'явлення документа, що посвідчує особу, і без його копіювання", - наголошується в повідомленні.

Крім того, постановою також вводиться лібералізація операцій на міжбанківському валютному ринку, зокрема, банки отримують право здійснювати валютні операції не тільки на умовах "тод", "том", "спот", а й на умовах "своп" і "форвард" (усі операції - тільки з поставкою валют).

Реклама:

Також Нацбанк скасував заборону на купівлю інвалюти для здійснення резидентами інвестицій за кордон і для покриття частини страхових резервів страховиками.

Крім того, НБУ скоротив терміни проведення операцій з купівлі банками інвалюти за дорученням юридичних осі, фізичних осіб-підприємців, іноземних представництв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!