Уряд хоче скоротити кількість податків до восьми

П'ятниця, 28 березня 2014, 11:41

Кабінет міністрів підтримує перегляд Податкового кодексу з скороченням в ньому числа податків до восьми.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Верховній раді, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нам необхідно прийняти нову редакцію Податкового кодексу, яка б передбачала скорочення кількості податків до восьми і розширення бази оподаткування", - сказав він.

"Ми як уряд готові до найширшої дискусії, щоб внести цей законопроект з наступного року. Впровадити нову систему оподаткування. Чим простіше система податків, тим менше шансів у чиновника брати хабарі", - зазначив прем'єр-міністр.

Реклама:

Яценюк визнав відсутність спрощення процедури оподаткування в прийнятому в четвер антикризовому фіскальному законі.

"Ми хочемо пропозицій пакету реформ, разом сядемо і з 2015 року зробимо нову редакцію Податкового кодексу", - закликав депутатів голова уряду.

Говорячи про поточні виклики в адмініструванні податків, він заявив, що поставлено завдання по знищенню так званих "податкових майданчиків" - корумпованої схеми, що контролювалася колишнім Міндоходів.

"Ми свідомі того, що це сьогодні в країні. Тому що, якщо економіка на 50% тіньова, що вона вимагатиме? Вона вимагатиме 50% тіньових коштів. І не вирішивши проблему детінізації економіки, ми за ним будемо ще довго ганятися і не наздоженемо", - підкреслив він.

На його думку, для цього необхідно перевести всіх на безготівкові розрахунки, зменшити грошову базу в готівкових і змусити всіх чесно платити податки, подолавши корупцію в системі податкової та митної служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!