Яценюк прогнозує введення біометричних паспортів цього року

Середа, 26 березня 2014, 15:19

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк прогнозує введення біометричних паспортів у 2014 році.

Про це він сказав, відкриваючи розширене засідання уряду з делегацією Європейської комісії, передають "Українські новини".

"Ми плануємо протягом цього року почати видачу біометричних паспортів", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що серед пакета документів, схвалених у середу Кабміном, які необхідні для введення безвізового режиму з Європейським Союзом, є затвердження форми паспорта з біометричними даними.

Реклама:

Яценюк продемонстрував присутнім зразок цього паспорта.

Він також додав, що вартість такого паспорта буде вдвічі дешевшою, ніж того, який виготовляє сьогодні одна приватна компаніє.

Як відомо, у лютому виконувач обов'язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав країни-члени Євросоюзу скасувати візовий режим для громадян України.

Голова Державної міграційної служби Микола Ковальчук допускає початок реалізації пілотного проекту з масової видачі біометричних паспортів у Києві влітку.

Розпорядженням №867 від 30 жовтня 2013 року Кабінет міністрів перерозподілив 295,1 млн гривень від програми з активізації економіки Міністерства економічного розвитку й торгівлі на користь Міністерства внутрішніх справ для створення Єдиного демографічного реєстру населення, у який занесуть дані біометричних паспортів.

Кабмін має намір виділити на введення біометричних паспортів 0,8 млрд гривень до 2017 року.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!