Переведення експорту металу призведе до його подорожчання - голова Донецької ОДА

Понеділок, 24 березня 2014, 20:41

Непродумані кроки політиків у Києві можуть призвести до проблем у відвантаженні виробленого в Донецькій області металу через Маріупольський порт.

Про це заявив голова Донецької облради Андрій Шишацький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні треба думати, яким чином метал із Донецької області доставляти за кордон, через який порт у нинішній ситуації? Якщо це Одеса чи Миколаїв, то це подорожчання перевезень", - сказав голова облради в інтерв'ю телеканалу "Донбас".

За його словами, за нинішнього становища українських металургійних підприємств і низького ринку, що вимагає продавати продукцію нижче за собівартість, рано чи пізно така ситуація приведе до зупинення виробництв.

Реклама:

"Тому сьогодні, роблячи якісь кроки, в Києві мають пам'ятати про економіку Донбасу, Дніпра. Тих регіонів, де є велика промисловість, - металургійна, хімічна, вугільна, машинобудівна", - вважає Шишацький.

Він додав, що в першому кварталі очікується падіння економіки області приблизно на 4%, тоді як база минулого року і без того низька.

"Якщо почне валитися економіка в регіоні, те, що відбувається у нас зараз, виявиться лише прелюдією до народних протестів. А відповідальність лежить на центральній владі. Якщо вони не можуть впоратися з ситуацією, то треба віддавати повноваження на місця. Ми можемо і знаємо як працювати, нам не треба вчитися, тоді як їм треба вчитися ще дуже довго", - сказав голова облради. Експорт із Маріупольського порту здійснюється через Керченську протоку, яка перейшла під контроль Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: