Київ на межі дефолту й уповає на допомогу - голова КМДА

Четвер, 20 березня 2014, 16:38

Київ сподівається, що йому вдасться уникнути дефолту за допомогою міжнародних фінансових структур.

Про це голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко заявив журналістам, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми на межі дефолту за попередніми позиками, сотню з лишком мільйонів гривень ми повинні виплатити в цьому місяці", - заявив він.

"Сюди будуть їхати ЄБРР та інші структури, які нам дали гроші, а ми їм непорядно не повертаємо. І тому буде неприємна ситуація. Тому я і їду до міністра – сказати: виручайте нас, бо це не лише наш авторитет, але й ваш", - пожалівся Бондаренко.

Реклама:

Разом із тим, голова КМДА сподівається, що дефолту Києву вдасться уникнути.

"Гадаю, дефолт по Києву вони не оголосять – зараз увесь світ дивиться на нас, уся надія на те, що ми популярні з погляду революційних подій, і що нам допоможуть, щоб не було дефолту", - сказав він.

Крім того, Бондаренко сказав, що Київ не буде фінансувати заходи щодо підготовки до Євробаскету-2015.

"Бюджет Києва сьогодні й так із "діркою" в 2,8 мільярди гривень, тому ми повинні шукати можливості. Учора ми розглядали програму соціально-економічного розвитку, і я ініціював зняття з розгляду всі об'єкти так званого "Баскет-2015", - пояснив він.

"Я розумію, для чого всі ці "Баскети" та "Євро" проводяться – крім спортивних змагань, це величезна система розкрадання великого фінансового ресурсу, яка базується на безтендерній закупівлі товарів і робіт, і тому "Баскет" ми зняли", - сказав Бондаренко.

За його словами, це дозволить заощадити кілька десятків мільйонів гривень, які будуть спрямовані на формування резервного фонду, за рахунок якого, зокрема, буде надаватися допомога біженцям із Криму, а також фінансуватися заходи з мобілізації та підготовки Національної гвардії.

"Українська правда"

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!