"МАКО" Януковича отримувала вугілля тільки від себе і заводів Ахметова

Вівторок, 18 березня 2014, 08:46

За перші 9 місяців 2013 року компанії з групи Ріната Ахметова відвантажили на адресу швейцарської фірми Олександра Януковича "MAKO Trading S.A." вугільної продукції на суму щонайменше 36 млн гривень.

Про це "Нашим грошам" повідомило джерело на митниці.

Як зазначається, ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" відправив "Мако" 24 тис тонн коксового шламу та горішку,  ПАТ "Металургійний комбінат "Азовсталь" - понад 2 тис тонн коксового дрібняку з вугілля МК2 по ціні близько 660 гривень за тонну.

Ці компанії з групи Ріната Ахметова у вказаний період були єдиними постачальниками з України для швейцарського трейдера "MAKO Trading S.A." окрім ТОВ "МАКО трейдінг" самого Януковича.

Реклама:

Нагадаємо, швейцарська прокуратура провела обшук в офісі компанії Ахметова "DTEK Traiding S.A." у Женеві у зв’язку з вугільним трейдером "MAKO Traiding" Януковича. Про це повідомило видання "SonntagsZeitung" 16 березня.

За інформацією авторів статті, обшук проводили ще 27 лютого протягом двох годин в офісі компанії, який розташований неподалік від пристані Bergues у Женеві.

Обшук був проведений у рамках розслідування діяльності вугільної трейдингової компанії MakoTrading SA старшого сина екс-президента Олександра Януковича, який підозрюється швейцарською поліцією у відмиванні грошей.

За інформацією видання, структури Ахметова були тісно переплетені з компанією Януковича-молодшого. Видання також називає Ахметова "щедрим спонсором" передвиборної кампанії Віктора Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: