"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Думка експерта: Нову владу повинні ненавидіти

Четвер, 13 березня 2014, 15:51

При владі в Україні не повинні перебувати люди, які вже показали, що вони не можуть нічого зробити.

Про це заявив під час "Екстреного економічного саміту для України"  екс-міністр Грузії з координації економічних реформ Каха Бендукідзе.

"Ви показали, що коли народ прагне чогось домогтися стосовно повалення влади, йому це вдається. А зараз вам треба побудувати владу. Для цього вам треба мати трьох людей. Вистачить трьох, щоб змінити Україну", - вважає він.

"Один має саджати всіх, хто краде. Другий мусить бути готовим знищувати всі можливі перешкоди і не думати про наслідки. І третій має прикривати двох попередніх політично. Якщо у вас буде така трійка, особливо якщо побачите, що вони в уряді, тоді все добре. Якщо ні – все кепсько", - каже Бендукідзе.

Реклама:

За його словами, такі лідери повинні виконувати свою роботу, розуміючи, що їх будуть ненавидіти.

"Якщо реформатори стурбовані тим, що їх потім не оберуть, їх потім усе одно не оберуть у злиденній країні. Коли я став міністром, я розмірковував таким чином: напевно, за два роки зі мною перестануть вітатися всі. Коли ж виявилося, що зі мною деякі продовжують вітатися і навіть добре до мене ставляться, я вирішив, що я щось недоробив", - зазначив грузинський реформатор.

"Передусім не варто лити молоде вино в старі міхи. Не варто знову і знову обирати тих людей, які вже показали, що вони не можуть нічого зробити ", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!