"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" хоче відкрити свій офіс в Криму - ЗМІ

Середа, 12 березня 2014, 17:10

До Криму прибула делегація російського ВАТ "Газпром" у складі 11 осіб.

Про це  повідомило джерело в кримському уряді, передає "Еспресо.TV".

Як зазначається, делегацію очолює заступник голови правління, член Ради директорів "Газпрому" Віталій Маркелов.

За інформацією джерела, одне з обговорюваних сьогодні питань - відкриття офісу "Газпрому" у Сімферополі, можливо, на базі ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Реклама:

Провідником по владних кабінетах в Криму у "газпромівських" фахівців виступає особисто перший віце-прем'єр уряду автономії Рустам Теміргалієв. Завтра вранці делегація має намір повернутися до Москви, пише видання.

Як повідомлялося, екс-керівник "Чорноморнафтогазу" Ігор Франчук на своїй сторінці в Facebook написав: "Російську монополію дуже насторожували темпи освоєння Азовського і Чорного моря з 2001 по 2006 роки".

Франчук зазначив, що з 600 млн кубометрів газу до 1,2 млрд у видобутку, різкий приріст запасів: знайшли на Суботіні нафту і газ. Подали з Hunt oil спільну заявку відвести і потім брати участь у першому чесному конкурсі з Прикерченської площі.

"Ми почали співпрацювати з лідером по глибокій воді Petrobras (Бразилія), підписали з австрійською OMV за західним шельфу. Якби ці проекти заробили - Україна стала б не тільки себе забезпечувати, а стала б серйозним партнером Росії на енергетичному ринку в Європі", - повідомив екс-керівник "Чорноморнафтогазу".

"У нас всі ці роки питання видобутку на шельфі перебували під негласним кураторством Росії. На превеликий жаль, ці куратори більше гальмували процес і заважали встановленню партнерства з Росією. Для мене це завжди питання, адже краще разом заробити, ніж постійно влаштовувати газові війни, від яких здригається вся Європа. Кримське питання - це чиста економіка. Як Сирія, тільки маленька", - написав Франчук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!