Google анонсувала смартфон із 3D-сканером. Фото та Відео

Неділя, 23 лютого 2014, 12:40

Компанія Google анонсувала смартфон під кодовою назвою Project Tango.

Про це пише "Лентар.ру".

Використовуючи технологію комп'ютерного зору, апарат вміє розмічати довколишній простір і створювати його тривимірну модель.

 

За захоплення зображення відповідають датчики, розташовані на задній панелі смартфона, - це камера відстежування рухів і сенсор глибини. Кожну секунду вони виробляють 250 тисяч вимірів, йдеться на сайті проекту.

Реклама:

Інформацію з датчиків обробляють два спеціалізованих процесора Myriad 1. Їх випустила для Google компанія Movidius. Особливість процесорів - вкрай низька, порівняно з аналогами, енергоспоживання.

Відомо, що смартфон оснащений 5-дюймовим екраном і "звичайної" камерою з роздільною здатністю чотири мегапікселя. Він працює під управлінням операційної системи Android. Інші його характеристики Google не приводить.

Керівник Project Tango Джонні Лі заявив, що головне завдання проекту - "дати мобільним пристроям людське розуміння простору і руху".

Смартфон існує тільки у вигляді прототипу. Про запуск його в серійне виробництво мова поки не йде. У Google готові двісті прототипів Project Tango, які компанія роздасть стороннім розробникам.

 

Щоб отримати пристрій, розробник повинен надіслати до Google опис програми, яку він планує для нього створити. Можливості смартфона можуть знайти застосуванн, зокрема, в навігаційних сервісах та іграх.

Смартфон розробляє Група перспективних технологій та проектів (ATAP) Google, якою керує колишній директор DARPA Регіна Дуган. Іншим відомим дітищем ATAP є "модульний смартфон" Project Ara.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!