"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тюремники замовили харчів на 164 мільйони

Четвер, 20 лютого 2014, 11:30

Державна пенітенціарна служба уклала угоди з на постачання борошна, круп і м’яса.

Про це пишуть "Наші гроші" повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Загальна вартість угод становить 163,55 млн гривень.

ТОВ "Сінтезпродсервіс" замовили на 66,7 млн гривень м’яса курей патраних першої категорії, зморожене, 4 600 тонн.

Реклама:

Власниками "Сінтезпродсервіс" є Аліса Шай, Ганна Асланова, Ганна Сарбей.

Раніше ЗМІ писали, що ця фірма записана на фіктивних осіб і  насправді належить родині Анатолія Близнюка, нардепа від Партії регіонів, екс-міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, колишнього губернатора Донецької області.

Галина Асланова, яка у свій час була зареєстрована за однією адресою з Ганною Аслановою, є співвласницею ТОВ "Лазурит-Центр" разом з ТОВ "Ясинуватський Укрпромснаб" Віталія Жулія і Олександра Гершина, котрі відомі як директори фірм Олексія Близнюка, сина Анатолія Близнюка.

"Сінтезпродсервіс" була співзасновником ТОВ "Лікувально-профілактичний центр "Донбас-Естет", яка до початку 2010 року називалась "Сінтез-прод". Обидві фірми також зареєстровані в одному будинку (Донецьк, вул. Артема, 74).

Другим співзасновником і основним власником сьогодні залишається ТОВ "Всеукраїнська управляюча компанія", що належить родині Анатолія Близнюка. Також до кінця 2012 року Близнюками контролювалася донецька фірма зі схожою назвою "Сінтезбудсервіс".

На 70,56 млн гривень закуплять борошна пшеничного першого ґатунку 18 тис тонн у ТОВ "Маріоніка". Також у цієї ж фірми придбають на 26,29 млн гривень круп по 1 650 тонн кожного виду: пшеничної, перлової, ячмінної, кукурудзяної.

Фірму "Маріоніка" також пов’язують з діяльністю Анатолія Близнюка на посаді голови Донецької облдержадміністрації.

За даними "Віснику держзакупівель", фірма "Сінтезпродсервіс" виграла тендерів на постачання продуктів на суму 486,22 млн гривень, "Слов’янська деревня" - на 220,18 млн гривень, "Маріоніка" - на 96,85 млн гривень. Найкрупніші підряди вищезгадані компанії отримують саме від Державної пенітенціарної служби.

Також фірми "Сінтезпродсервіс", "Маріоніка" і "Слов’янська деревня" входять в асоціацію "Надбання країни".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!