У Китаї створили принтер, який працює на воді

Вівторок, 18 лютого 2014, 10:25

Група хіміків з Цзіліньского університету провінції Цзілінь в ці дні привернула увагу своїм винаходом - принтером, працюючим на воді.

Про це пише Сybersecurity.ru.

"Також, як і звичайний принтер, новий пристрій друкує на звичайному папері, тільки замість чорнила, він використовує воду", - розповідає професор Чжан Сяоань, глава групи хіміків.

За його словами, за допомогою нової технології надрукований текст може залишитися на папері протягом 22 годин і після зникнення тексту папір може використовуватися повторно.

Реклама:

У разі якщо користувач бажає довго зберегти надруковане, то новий принтер може перейти на роботу на звичайні чорнила для друку.

Ключова особливість роботи новинки укладена в папері.

"Те, що ми використовували в наших експериментах - звичайного типу папір, легко доступний  для споживачів" , - підкреслює Чжан.

Секрет полягає в тому, що папір оброблений за допомогою спеціальної невидної фарби, яка стає видною під впливом води. Ця фарба повільно зникає з часом і чим вище температура в навколишньому середовищі, тим швидше вона зникає.

Завдяки цьому водоструминний принтер дозволяє багаторазово використовувати паперові листи і таким чином допоможе держустановам і підприємствам заощадити на витраті паперу.

"За нашими розрахунками, спеціально оброблений папір для водноструйного принтера тільки на 5 відсотків піднімає виробничу собівартість звичайного паперу, але з урахуванням специфіки повторного використання, вона стає економічно вигідною" , - зазначив Чжан.

Однак значення цієї технології не тільки в економії коштів, а й у тому, що вона сприяє захисту навколишнього середовища, додає винахідник.

Він підкреслив, що тестування на токсичність, проведене на тваринах, довело, що оброблений папір є безпечною для здоров'я.

Китайські хіміки обіцяють продовжити їх дослідження для оптимізації роботи нового принтера. Вони готові працювати разом з зацікавленими компаніями в цілях можливого запуску новинки в комерційне виробництво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: