Президент Казахстану вимагає створити "рай для інвесторів"

П'ятниця, 14 лютого 2014, 09:59

Уряду Казахстану необхідно почати створювати умови для залучення інвесторів, в іншому випадку буде призначений другий склад кабінету міністрів.

Про це заявив глава республіки Нурсултан Назарбаєв, пише "Лента.ру" з посиланням на ІА "Новини-Казахстан".

Президент розкритикував уряд на розширеному засіданні 14 лютого. Він зажадав перейти від слів до справи у пошуку інвесторів.

"Досить базікати! Якщо ми хочемо створити умови, рай для інвесторів, так давайте їх створимо", - заявив Назарбаєв. За словами президента, залучення інвестицій має стати головним питанням для уряду.

Реклама:

Тиждень тому Назарбаєв запропонував перейменувати Казахстан в "рускому елі" ("Казахський народ"). Таким чином влада має намір відмежуватися від інших азіатських держав, у назві яких присутня закінчення "стан", щоб залучити в країну більше іноземних інвесторів.

У західних ЗМІ азіатські держави, які раніше входили в СРСР (Казахстан, Таджикистан, Туркменистан, Узбекистан, Киргизстан), часто згадуються як "п'ять станів" (five stans).

У кінці 2012 року Назарбаєв заявляв, що з часу здобуття незалежності в економіку Казахастана було залучено майже 160 мільярдів доларів прямих інвестицій.

Іноземці в Казахстані інвестують в першу чергу в великі нафтогазові проекти.

Президент Казахстану зажадав активізувати пошук інвесторів на тлі девальвації.

Нагадаємо, 11 лютого Нацбанк країни відмовився від підтримки тенге і в результаті курс долара зріс майже на 20% до 185 тенге. Регулятор пояснював, що однією з причин девальвації став вивід капіталу з Казахстану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: