У КМДА кажуть, що Київ заборгував за газ 3,6 мільярда

Понеділок, 10 лютого 2014, 13:20

Директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА Дмитро Новицький заявляє про заборгованість Києва за газ у розмірі 3,6 млрд гривень.

Про це він сказав на апаратній нараді, пишуть "Українські новини".

"Станом на 29 січня заборгованість Києва за спожитий газ становить 3,6 млрд гривень", - сказав він.

За його словами, постановою Кабміну Києву передбачена субвенція з державного бюджету на погашення різниці в тарифах у розмірі 3,194 млрд гривень.

Реклама:

Він зазначив, що зараз територіальна комісія згодна погасити близько 2 млрд гривень.

"Ми очікуємо, що найближчим часом заборгованість буде погашена. Але решта 1,5 млрд гривень боргу необхідно вишукати якомога швидше", - сказав Новицький.

Крім того, певну частину можна погасити за рахунок решти субвенцій Кабміну, а інша частина є боргами ЖЕКів у сумі 838 млн гривень, у тому числі заборгованість населення становить 576 млн гривень.

За його словами, районні міські держадміністрації звертаються до служб по заборгованості, до судів, але стягнення через виконавчу службу занадто низькі.

Перший заступник голови Київміськадміністрації Анатолій Голубченко у свою чергу зазначив, що 600 млн гривень з різниці в тарифах ще є, і вони будуть відпрацьовані, а за січень-лютий ще 600 млн гривень будуть закриті.

"Зараз у нас залишається 700-800 млн гривень боргів, і якщо б змогли їх зараз віддати, то боргів за газ не було б", - сказав Голубченко.

При цьому він підкреслив, що борги ЖЕКів накопичуються за рахунок того, що вони є виконавцями послуг.

Нагадаємо, в жовтні 2013 компанія "Київенерго" заявила про зростання заборгованості за газ перед НАК "Нафтогаз України" на 15,4%, або на 0,331 млрд гривень до 2,485 млрд гривень порівняно з вереснем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: