Франція продовжує атакувати Google штрафами

Понеділок, 10 лютого 2014, 09:37

Франція зобов'язала найбільший у світі пошуковик Google оповістити своїх французьких користувачів про те, що компанії доведеться виплатити штраф у розмірі 200 тисяч доларів за порушення особистого інформаційного простору.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

Дані про санкції щодо пошукача розміщені на офіційній станиці Google France. Компанія ще намагатиметься оскаржити це рішення, проте погодилася з вимогами вивісити інформацію про покарання на своїй сторінці.

Французькі спостерігачі заявили, що мають намір оштрафувати Google з причини порушення особистого простору користувачів шляхом суміщення персональних даних декількох сервісів, таких як Gmail, Google+ і YouTube.

Реклама:

За останній тиждень це вже другий штраф, який Франція пред'явила американської компанії.

Нещодавно французька влада також зажадали у Google виплатити більше 1 млрд доларів штрафу за несплату податків.

Зате минулого тижня Google нарешті дійшла згоди з європейськими властями стосовно антимонопольного справи, розгляд по якій затягнувся на довгих три роки.

Антимонопольні органи Євросоюзу висловлювали стурбованість щодо домінуючого положення Google в сфері інтернет-пошуку.

За умовами досягнутої угоди компанія Google погодилася виводити в результатах пошуку рекламні оголошення, надані конкурентами.

За три роки останні дві пропозиції Google за рішенням даного питання були відкинуті главою антимонопольних органів ЄС Хоакіном Альмунія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: