Toshiba анонсувала перший хромбук

Вівторок, 7 січня 2014, 12:36

У рамках "нульового дня" виставки 2014 International CES в Лас-Вегасі японська Toshiba продемонструвала перший у її лінійці ПК, призначений для роботи з легковагій операційною системою Google Chrome OS.

Про це пише "CyberSecurity".

За інформацією видання, новинка являє собою 13-дюймовий "хромбук", що працює на базі чіпа Intel з мікроархітектури Haswell. При цьому, лептоп володіє досить низькою навіть за мірками "хромбуков" вартістю - 279 доларів.

Як наголошується, всередині показаної моделі працює двоядерний Intel Celeron Haswell, 2 Гб оперативної пам'яті, 16-гігабайтний SSD-накопичувач.

Реклама:

Видання зазначає, що оскільки Chrome OS працює з хмарними даними більша частина продаваних на сьогодні "хромбуків" працює з 4-8 Гб SSD.

З іншого боку, на ринку є моделі з 4 Гб оперативної пам'яті, тоді як в продукті Toshiba обсяг ОЗУ вдвічі менший. Втім, в компанії говорять, що сама по собі Chrome OS не надто вимоглива до об'єму оперативної пам'яті, тому і 2 Гб буде достатньо.

Крім цього, модель підтримує двохдіапазонний WiFi 802.11n і має великий вибір портів: два USB 3.0, один HDMI, один картрідер.

Toshiba заявляє, що від акумулятора модель може працювати не менше 9 годин, що приблизно відповідає показникам інших "хромбуків", таких як HP Chromebook 11 або Acer C720.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!