Золото відновлює свої позиції

Понеділок, 6 січня 2014, 16:10

Золото продовжує відновлювати позиції. Тільки за перші дні цього року ціна злетіла відразу на 5% і досягла 1240 доларів за унцію.

Про це пишуть "Вести.ru".

"Однозначно сказати, що стало драйвером такого руху, досить складно, але аналітиків з Уолл-стріт переповнює оптимізм", - повідомляє видання.

15 опитаних агентством Bloomberg експертів очікують продовження висхідної тенденції, і лише двоє дотримуються протилежної точки зору.

Реклама:

Як наголошується, максимальний перевага на боці "биків" з грудня 2012 року.

"Проте диспозиція на ринку відображає зовсім іншу картину. Ставки хедж-фондів та інших великих спекулянтів на зниження золота наприкінці грудня досягли практично рекордних позначок. Сам метал, нагадаємо, за підсумками року показав найсильніше за 30 років і перше за 13 років зниження за підсумками року", - пише видання.

Експерти вважають, що тепер зростання ринку може бути спровоковане масштабним закриттям цих коротких позицій і не останню роль тут зіграє фізичний попит на метал, який, до речі, залишається досить стабільним. Аналогічну ситуацію вже можна було спостерігати влітку цього року.

У червні золото подешевшало до мінімуму майже за два роки, і інвестори з Китаю та Індії поспішили скористатися ціновою привабливістю і взялися нарощувати покупки фізичного золота. Підсумком їхніх дій стало стрімке зростання цін на метал на 20%, що супроводжується панічним закриттям коротких позицій спекулянтами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: