Ахметов збільшив статутний капітал швейцарської "дочки" на 54,3 мільйона

П'ятниця, 31 січня 2014, 18:38

"ДТЕК" збільшив статутний капітал своєї трейдингової "дочки" DTEK Trading SA (Швейцарія) на CHF49 млн (54,3 млн доларів за поточним курсом ) - до CHF 49,1 млн.

Про це повідомляється в офіційних швейцарських ЗМІ, передає "Інтерфакс-Україна".

При цьому акції додаткової емісії DTEK Trading SA холдинг обміняв на 2 тис. акцій DTEK Trading Ltd (Кіпр) загальною вартістю CHF 116,406 млн.

"У рамках реалізації рішення (про створення DTEK Trading SA для прямого виходу на енергетичні ринки Європи) акції DTEK Trading Ltd були внесені в статутний капітал DTEK Trading SA. Формування акціонерної премії (ажіо) в угоді в розмірі CHF 116 млн пов'язано з необхідністю дотримання вимог законодавства Швейцарії про оподаткування", - повідомили в прес-службі ДТЕК.

Реклама:

Як повідомлялося, компанія DTEK Trading SA створена в липні 2013 року для забезпечення прямого виходу на енергетичні ринки Європи.

Компанія буде здійснювати основний обсяг торгових операцій з вугільною продукцією та електроенергією на європейських ринках.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ , Донецьк) Ріната Ахметова.

Холдингу делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: